Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

5ο Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας στην Πάτρα


                  

A093-DSCN0380
       Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, το σχολείο μας συμμετείχε στο 5οΦεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με τις εργασίες των μαθητών της ΣΤ’ τάξης που είχαν θέμα : «Απορρίπτουμε τη σχολική βία - Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα».

Οι μαθητές και των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες των 4-6 ατόμων. Η κάθε ομάδα αποφάσισε τι εργασία θα υλοποιήσει (ταινία (video), παρουσίαση, ψηφιακή αφήγηση (digital storytelling)). Με τη βοήθεια των δασκάλων αλλά και των γονιών τους σε κάποιες περιπτώσεις, ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους και τις ανάρτησαν στο ιστολόγιο http://33schdiaforetikotita.blogspot.gr που δημιουργήθηκε γι’ αυτόν ειδικά το λόγο.
Οι μαθητές της 1ης, 2ης & 3ης ομάδας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ταινίες (video). Έγραψαν από μια ιστορία σχολικού εκφοβισμού, μοίρασαν τους ρόλους και τους «έπαιξαν» γράφοντας με κάμερα τις διάφορες σκηνές του σεναρίου. Με το ms moviemaker ένωσαν τις σκηνές και δημιούργησαν την τελική ταινία.
Οι μαθητές της 4ης, 5ης & 6ης ομάδας αποφάσισαν να δημιουργήσουν εργασίες ψηφιακής αφήγησης. Έγραψαν και αφηγήθηκαν φανταστικές ιστορίες με θέμα τη διαφορετικότητα. Στη συνέχεια εικονογράφησαν τις ιστορίες ώστε να οπτικοποιήσουν τους ήρωες και τα σκηνικά τους χρησιμοποιώντας ψηφιακή κάμερα, σαρωτή, tuxpaint. Με τη χρήση audacity (για την ηχοληψία της αφήγησης) και power point (για τη σύνθεση κειμένου, εικόνας και ήχου)δημιούργησαν την τελική ψηφιακή αφήγηση.
Οι μαθητές της 7ης ομάδας αναζήτησαν και συνέλλεξαν πληροφορίες από δημοσιευμένες στο διαδίκτυο έρευνες σχετικές με τη σχολική βία και ετοίμασαν μια παρουσίαση.

              Δείτε την παρουσίαση του Σχολείου μας: εδώ
                            παρακολουθήστε την παρουσίαση από το 27:00΄ - ως το 42:00΄
                          (στο δεύτερο βίντεο)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου