Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Ενδοσχολική Επιμόρφωση


Τη Δευτέρα 24-02-2014 στην αίθουσα διαδραστικού πίνακα του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης με θέμα "Η χρήση του διαδραστικού πίνακα ως εργαλείου στη μαθησιακή διαδικασία, σε συνδυασμό με τη χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού" με επιμορφωτές τους Τζανάτο Απόστολο (ΠΕ70) και Πέττα Παναγιώτη (ΠΕ19) . Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το σχολείο μας υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση του Σχ. Συμβούλου της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κου Μαναριώτη Χρήστου.

Επίσκεψη γνωριμίας μαθητών σχολείου στο 11ο Γυμνάσιο Πατρών

Επίσκεψη γνωριμίας μαθητών σχολείου στο 11ο Γυμνάσιο Πατρών, ξενάγηση από το δ/ντή του σχολείου κ. Φικούρα Ηλία, στα  πλαίσια δράσεων με στόχο την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Εθελοντική εργασία



Zώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν - το τσακάλι

Το τσακάλι είναι απειλούμενο είδος, το οποίο μπορούμε να το βρούμε στην Ευρώπη Είναι παμφάγο ζώο το οποίο «χτενίζει», διάφορες περιοχές για σκουπίδια, νεκρά ζώα (ψοφίμια), οργανικά υπολείμματα. Μάλιστα το μισό της διατροφής του καλύπτεται από φυτά και φρούτα. Το υπόλοιπο της διατροφής του αποτελείται από μικρά ζώα, αμφίβια, ψάρια, ποντίκια, κουνέλια, σαλιγκάρια, έντομα, πουλιά και αιγοπρόβατα. Το βάρος του τσακαλιού αγγίζει τα 15 κιλά. Το μήκος του φτάνει τα 80-90 εκατοστά. Το χρώμα του τσακαλιού είναι συνήθως σκουρόχρωμο με λίγες κίτρινες σκούρες αποχρώσεις και έχει φουντωτή σκουρόχρωμη ουρά.  Ζει 8 με 10 χρόνια μόνο και δεν ξεπερνά σε μέγεθος σκύλο ράτσας κόκερ. Το ενήλικο τσακάλι μπορεί να ξεπεράσει το 1 μέτρο σε μήκος και να φτάσει ως το 1,40.  


                                                                          Γ. Τ.

Zώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν - Ο λύγκας



Είναι μεσαίου μεγέθους αιλουροειδές με ψηλά πόδια. Ανάλογα με το είδος το μήκος τους φτάνει μέχρι  1,20 μέτρα, και το ύψος  μέχρι τα 70 εκατοστά με το βάρος  ως 35 κιλά. Τα μπροστινά πόδια είναι κοντύτερα από τα πίσω. Έχουν πολύ κοντή ουρά συγκριτικά με τις άλλες γάτες, που καταλήγει σε μαύρη κορυφή Όπως οι περισσότερες γάτες έτσι και οι λύγκες είναι μοναχικά ζώα με μεγάλη περιοχή επίβλεψης. Ζευγαρώνουν τέλη του χειμώνα και γεννούν 2-4 μικρά μία φορά το χρόνο. 
Κυνηγούν τα θηράματά τους μετά το σούρουπο ή τη νύχτα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ελάφια, ζαρκάδια,  αλλά κυρίως μικρότερα ζώα όπως λαγοί, ψάρια, σκίουροι, ποντίκια,  πέρδικες και άλλα πτηνά

Π. Τ.