Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Zώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν - το τσακάλι

Το τσακάλι είναι απειλούμενο είδος, το οποίο μπορούμε να το βρούμε στην Ευρώπη Είναι παμφάγο ζώο το οποίο «χτενίζει», διάφορες περιοχές για σκουπίδια, νεκρά ζώα (ψοφίμια), οργανικά υπολείμματα. Μάλιστα το μισό της διατροφής του καλύπτεται από φυτά και φρούτα. Το υπόλοιπο της διατροφής του αποτελείται από μικρά ζώα, αμφίβια, ψάρια, ποντίκια, κουνέλια, σαλιγκάρια, έντομα, πουλιά και αιγοπρόβατα. Το βάρος του τσακαλιού αγγίζει τα 15 κιλά. Το μήκος του φτάνει τα 80-90 εκατοστά. Το χρώμα του τσακαλιού είναι συνήθως σκουρόχρωμο με λίγες κίτρινες σκούρες αποχρώσεις και έχει φουντωτή σκουρόχρωμη ουρά.  Ζει 8 με 10 χρόνια μόνο και δεν ξεπερνά σε μέγεθος σκύλο ράτσας κόκερ. Το ενήλικο τσακάλι μπορεί να ξεπεράσει το 1 μέτρο σε μήκος και να φτάσει ως το 1,40.  


                                                                          Γ. Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου