Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Με το μελάνι της Σουπιάς


             ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
          ΤΙΤΛΟΣ: Με το μελάνι της Σουπιάς
      ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:  Αναστασία  Ευσταθίου
   ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ:  Γεώργιος  Δημητρίου
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Α. Λιβάνη

          ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
ΤΟΠΟΣ: Θάλασσα, Γη
ΗΡΩΕΣ: Αστεράκι, Αστερίας  Ξαπλώστρας, Μπουρμπουλήθρα  Θαλάσσιους, Ζαργάνα, κάτοικοι των Ρηχών, Πέπη η Σουπιά, ο Ιπποκράτης .
ΒΙΒΛΙΟ  ΚΑΙ  ΥΠΟΘΕΣΗ: Το παραμύθι αυτό μας μιλά πρώτα απ’ όλα  για ένα τόσο δα αστεράκι του βιβλίου που ξέφυγε από την ουρά της πούλιας του και ήθελε να γευτεί έστω και για μια φορά  τους ήχους της γης.  Βρέθηκε πλάι στον Ξαπλώστρα Αστερία που της διάβασε ένα βιβλίο, το μελάνι της Σουπιάς. Τα μηνύματα που μας δίνει να καταλάβουμε αυτό το υπέροχο βιβλίο είναι οικολογικά, τότε όμως που συνέβησαν τα γεγονότα ο βυθός και όλη η γη είχαν πλημμυρίσει από το μεταναστευτικό κλίμα των ανθρώπων. Δηλαδή όλος ο κόσμος είχε ρυπανθεί εξαιτίας των ανθρώπων οι οποίοι δεν έδειχναν καμία ευαισθησία για το περιβάλλον που ζουν. Όμως το αστεράκι μπερδεύτηκε επειδή ο συγγραφέας πήρε μέρος ενεργά στη δράση. Ο Ιπποκράτης θα καταφέρει να σώσει άραγε τον πλανήτη; Οι ήρωες του βιβλίου θα τον βοηθήσουν να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την άθλια κατάσταση; Διαβάστε το και θα δείτε …
ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑΤΙ: Σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το βιβλίο επειδή βασίζεται σε φανταστικά γεγονότα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με το σημερινό κόσμο. Επίσης σας το προτείνω γιατί θα σας υπενθυμίσει ότι στη γη δε ζούμε για τον εαυτό μας και για το συνάνθρωπό μας, ζούμε για ένα καλύτερο αύριο χωρίς σκουπίδια!
                                                                             KATIANNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου