Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Η Αχάια Κλάους και η ιστορία της Ο Γουσταύος Κλάους, γερμανός στην καταγωγή, αγοράζει μια έκταση 60 στρεμμάτων στην περιοχή Ριγανόκαμπου και σε 500 μέτρα υψόμετρο. Εκεί χτίζει τη θερινή του κατοικία και φυτεύει αμπέλια.
    Το 1861 ιδρύει την οινοποιητική εταιρεία Αχάια Κλάους. Από το 1873 έως και το 1881 τη διεύθυνση της εταιρείας αναλαμβάνει ο Αιμίλιο Βερλ.
  Από το 1883 αναλαμβάνει την εταιρεία ο Γουσταύος Κλάους έως το 1908 και επικεντρώθηκε στην παραγωγή «ευγενών κρασιών» όπως η «Μαυροδάφνη» και η «Δεμέστιχα».
Έπειτα περνά στα χέρια του Βλάση Αντωνόπουλου. Την επιχείρηση αναλαμβάνει μετά το 1955 ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος ο οποίος εφοδιάζει το εργοστάσιο με σύγχρονα μηχανήματα και εξειδικευμένο προσωπικό. Το 1997 αναλαμβάνει τη διεύθυνση ο Νικόλαος Καραπάνος.
Η εταιρεία έχει τιμηθεί με 15 μεγάλα βραβεία, 51 χρυσά μετάλλια, 38 αργύρια και 32 διπλώματα. Σημαντικές προσωπικότητες έχουν επισκεφθεί το εργοστάσιο όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η Μελίνα Μερκούρη, η αυτοκράτειρα Σίσσυ της Αυστρίας, ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ, ο Παύλος Κουντουριώτης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κ.ά.

                                                                 ΜΥΡΙΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου