Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

«Υπολογιστής και Διαδίκτυο - Τα παιδιά αναζητούν… οι γονείς αγωνιούν»


Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στις 7:οο μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς με θέμα: «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Τα παιδιά αναζητούν… οι γονείς αγωνιούν».
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη συνδρομή του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.
Η χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου από τα παιδιά και τους έφηβους φαίνεται ότι απασχολεί όλο και περισσότερο τους γονείς. Στα πιο πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία επισημαίνεται αύξηση του ποσοστού των εφήβων που παρουσιάζουν συμπεριφορές εξάρτησης.
Στη συνάντηση, η οποία περιελάμβανε βιωματική συμμετοχή μαθητών , ύστερα από την καθοδήγηση της Κας Μπακοθανάση Δήμητρας, συζητήθηκαν θέματα όπως:
†   Ποιες ενδείξεις στη συμπεριφορά των εφήβων θα πρέπει να προβληματίσουν τους γονείς;
†   Ποιοι είναι οι πιο συχνοί κίνδυνοι για τα παιδιά στο διαδίκτυο και πως μπορούμε να τα προστατέψουμε;
†   Ποια στάση να κρατήσουμε ως γονείς σχετικά με τον υπολογιστή και το διαδίκτυο στην οικογένεια μας;
Κεντρική εισηγήτρια της συνάντησης ήταν η κα Γ. Γεωργοπούλου – Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης.
Η εκδήλωση σημείωσε κατά γενική ομολογία μεγάλη επιτυχία καθώς είχε μεγάλη συμμετοχή από την πλευρά των γονέων.
Παρευρέθησαν στη εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φίλιας Ανδρέας, ο Σχολικός Σύμβουλος της 4ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Μαναριώτης Χρήστος και ο δ/ντής του 11ου Γυμνασίου κ Φυκούρας Ηλίας, ο οποίος παρουσίασε και σχετική έρευνα για τη χρήση του διαδικτύου που είχε διεξαχθεί στους μαθητές του συγκεκριμένου Σχολείου. Παρουσιάστηκε επίσης και σχετική έρευνα που είχε διεξαχθεί στο μαθητικό πληθυσμό του 33ου Δημοτικό Σχολείου Πατρών με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Κουτρουμάνη Θεοδώρας, Τζανάτου Απόστολου και Καταπόδη Αναστασίας.
Ο διευθυντής του σχολείου Γεώργιος Ζάγκος στο πέρας της εκδήλωσης διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το σχολείο θα συνεχίσει να διοργανώνει παρόμοιες εκδηλώσεις στα πλαίσια της αμφίδρομης σχέσης ενημέρωσης και επικοινωνίας της σχολικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου