Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

((Κινεζική Κουζίνα))





Η κινέζικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα νόστιμη αλλά  και πολύ ελαφριά, υγιεινή και καθόλου παχυντική . Δε χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, βούτυρο ή μαγειρικό λίπος και το λάδι που χρησιμοποιείται στο φαγητό δεν ξεπερνά τις 3-4 κουταλιές. Πατάτες, πίτες, παχυντικές σάλτσες δεν υπάρχουν στα κινέζικα φαγητά όπως επίσης και το ψωμί δε συμπεριλαμβάνεται στα κινέζικα μενού.
 
Τεχνική μαγειρέματος
Οι κινέζοι έχουν τελειοποιήσει διάφορες τεχνικές μαγειρέματος όπως: το τσιγάρισμα, το τηγάνισμα, το ψήσιμο στα κάρβουνα, το μαγείρεμα στον ατμό και τη διατήρηση των τροφών σε μορφή τουρσιών.

Το τσιγάρισμα είναι ένας τρόπος για να μαγειρεύονται μέσα σε λίγα λεπτά, μικρά κομμάτια φαγητού σε δυνατή φωτιά. Επειδή ο χρόνος μαγειρέματος είναι μικρός, θα πρέπει να έχετε έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια (διαφορετικά άλλα κομμάτια θα είναι πολύ ψημένα και άλλα ωμά). Κατά τη διάρκεια του τσιγαρίσματος ανακατεύετε συνέχεια το φαγητό, να μη μένει πολύ ώρα στο ίδιο σημείο.
                                                   
(( Κωνσταντίνος))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου