Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Βιετνάμ


Η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στο ανατολικό άκρο της Ινδοκίνας. Συνορεύει με την Κίνα, το Λάος, την Καμπότζη, και βρέχεται από τη Νότια Κινεζική θάλασσα.

Καθώς λοιπόν το Βιετνάμ εκτείνεται μόλις νότια του Τροπικού του Καρκίνου, το κλίμα του από τον πιο ορεινό βορρά προς τον παράκτιου κλιματικού τύπου επηρεαζόμενο νότο, μετατρέπεται διαδοχικά αντίστοιχα από υγρό υποτροπικό στις βόρειες και ορεινές περιοχές σε καθαρά υγρό τροπικό κλίμα μουσωνικού τύπου προς τις νότιες ακτές, ευνοώντας έτσι κατά μήκος όλης της χώρας την ανάπτυξη πυκνών ισημερινών δασών και αμέτρητων μεγάλων και μικρών ποταμών.

Πολλά ψάρια και θαλασσινά, χόρτα, λαχανικά, κοτόπουλο και χοιρινό (και αρκετά πιο σπάνια πάπια, κατσίκι ή αρνί) είναι οι βασικές πρώτες ύλες των εδεσμάτων που θα δοκιμάσετε στο Βιετνάμ με την ιδιαίτερη εξωτική κουζίνα. Αρκετά πιο παραδοσιακός ο Βορράς, περισσότερο επηρεασμένος από την Κίνα ο Νότος και εξαιρετικά πικάντικο το Κέντρο της χώρας, στο Βιετνάμ θα γευθείτε νόστιμα, αρκετά καθαρά για τα δεδομένα της Ασίας και πολύ φθηνά -συγκριτικά με τα δικά μας- πιάτα. Φυσικά, μην ξεχνάτε ποτέ να πίνετε πάντοτε εμφιαλωμένο νερό.                         ΠΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου